Bestil en billig gulvafslibning på Sjælland

06 januar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Når trægulvet i din bolig er blevet så slidt at det fremstår som en mosaik af ridser, pletter og nedtrådt støv kan det være fristende at skifte det ud. Men med den rette behandling kan gulvet faktisk blive rigtig pænt igen.

Skal jeg vælge en gulvafhøvling eller en gulvafslibning?

Det er ikke alle som ved det – men der er faktisk stor forskel på en gulvafslibning og en gulvafhøvling. Ind imellem bliver de to behandlinger omtalt i flæng. Men det giver ingen mening.

En gulvafhøvling er en langt mere invasiv procedure end en gulvafslibning. Ved afhøvling af gulve bliver helt op til en halv centimeter af træværkets overflade skrællet af. En maskine til gulvafhøvling er forsynet med en valse som har påmonteret små skarpe knivskær.

Denne behandling er temmelig radikal og bør kun benyttes hvis gulvet har omfattende skader, for eksempel dybe revner, misfarvninger eller buler som følge af oversvømmelser hvor fugt er trængt ind i træværkets kerne.

image

En gulvafslibning er en skånsom og effektiv behandling

Til en gulvafslibning anvendes en maskine med en slibe rondel som roterer i det vandrette plan. På denne fastgøres sandpapir i forskellige korn størrelser.

Ved en gulvafslibning fjernes højest to millimeter af træværkets overflade. Denne procedure er således meget mere skånsom end en gulvafhøvling. Et trægulv kan tåle op til flere gulvafslibninger i løbet af sit liv. Og derfor bør du i videst muligt omfang benytte gulvafslibning når gulvet skal sættes flot i stand.

Ved en gulvafslibning kan du komme de fleste overfladiske skønhedspletter så som misfarvninger, slidspor og småskrammer til livs. Og med den rette efterbehandling kan gulvet holde sig flot de næste mange år fremover.

Hvem kan hjælpe mig med at slibe gulve i min bolig?

Det velrenommerede gulvfirma Gulvkanonen har afdelinger over hele landet – også nær din bopæl. Bestil et godt tilbud på gulvafslibning via https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-sjaelland/.

Flere Nyheder