Gør livet nemmere for dig selv med briketter

26 august 2016 Emilie Jacobsen

Man kan både tænde op med brænde og med briketter. Begge dele er gode løsninger. Mange synes, at det at tænde op med brænde er hyggeligt og romantisk. Det giver noget mere stemning og karakter at have en brændekurv fuld af knudrede træstrykker stående ved siden af brændeovnen. Og det er det da bestemt også. Men briketter kan i mange tilfælde være meget nemmere at tænde op med og derfor en meget nemmere løsning.

På bloggen sjælland-brændesalg.dk kan du få meget mere at vide om forskellen på brænde og briketter. De har flere guides, der forklarer, hvad forskellen er for de to, og hvornår det kan være godt at bruge det ene, og hvornår det kan være god at bruge det andet. Det kan nemlig være svært at gennemskue.

En af fordelene ved briketter er, at du er sikret en høj brandværdi. Briketterne er lavet af trærester og savsmuld, alt det man ikke kan bruge til noget. Det er blevet mast sammen under et meget højt tryk, så det nu er en meget kompakt briket. Det er grunden til, at den kan brænde så længe. 

En anden fordel er, at man ikke skal bruge så mange briketter. Det skyldes igen, at de er så komprimerede. Du kan derfor som regel spare nogle penge, hvis du plejer at købe brænde, men går over til at købe briketter. 

På bloggen kan du også læse om, at briketter er gode for miljøet. Det skyldes, at de ikke udleder mere CO2, end træet optog, da det voksede. Verden ville komme i balance, hvis vi kunne følge det princip i alt, hvad vi forbruger. Hvis du gerne vil tænke på miljøet, kan du derfor med god samvittighed bruge briketter. Det gælder også i forhold til, at briketterne er lavet af et restprodukt, der ellers bare var blevet smidt ud. 

Flere Nyheder