Loftisolering – papiruld eller mineraluld?

10 januar 2018 Camilla Skøtt
Loftisolering - papiruld eller mineraluld?

Når det kommer til efterisolering af loftet, så er det helt store spørgsmål blandt gør-det-selv-folket, om man skal vælge mineraluld eller papiruld. Vi har spurgt Efterisolering Danmark, om de vil komme med deres svar på spørgsmålet, og det ville de gerne. Læs med nedenfor, og hør, hvad de siger.

Du kan også læse mere om Efterisolering Danmark lige her: https://www.efterisoleringdanmark.dk/loftisolering

Mineraluld for gør-det-selv-manden

Hos Efterisolering Danmark deler de mineraluld og papiruld ind i to; den ene er for gør-det-selv-folket, mens den anden er for professionelle. Materialerne isolerer nogenlunde lige godt, så det er ikke dét, der skal afgøre det.

Mineralulden er det første, vi snakker om, og her forklarer ejeren af virksomheden: “Mineraluld er det, de fleste kender som rockwool eller glasuld, og det er let at få fat i for private, ligesom det også er nemt at lægge. Derfor er det et godt produkt, hvis man gerne vil isolere loftet selv.” Du skal dog være opmærksom på én ting, fortsætter han: “Når man isolere med mineraluld, så er det vigtigt at etablere en dampspærre, for ellers risikerer man, at fugten ophober sig inde i isoleringsmaterialet, og det kan føre til fugtskader og skimmelsvamp.”

Papiruld for professionelle

Samtalen drejer sig efterhånden over på papiruld som isoleringsmateriale frem for mineraluld, og her forklarer Efterisolering Danmark: “Papiruld er en bæredygtig løsning til efterisolering, men det kan være svært at skaffe for private. Har du mulighed for at få fat i det, så er det til gengæld enkelt og billigt at leje en maskine til at blæse det ind med.” Og den helt store fordel ved papiruld er, at det ikke er nødvendigt med en dampspærre, fortæller ejeren: “Papiruld kan opsuge og afgive fugt, og derfor vil det i de fleste tilfælde ikke være nødvendigt med en dampspærre på loftet, hvis du isolerer med papir – og det gør opgaven noget lettere at håndtere som gør-det-selv-mand.”

Flere Nyheder